Sebut memang mudah namun ”berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul”. Dari permulaan proses perkahwinan... bertunang, bernikah hinggalah selepas nikah semuanya akan berkait dengan WANG.  Lebih-lebih lagi tahun 2014 bermulanya pesta kenaikan harga barang, perkhidmatan dan cukai.

Rasanya anda sendiri telah lakukan kira-kira bagi perkara-perkara di atas. Pada waktu sekarang kos yang perlu dikeluarkan bagi satu-satu perkahwinan sekurang-kurang RM20,000.00. Jadi kalau setakat ada hanya seribu dua dalam akaun bank tu cuba-cubalah fikir dan ikhtiar bagaimana nak dapatkan RM20k.

Atas desakan kos perkahwinan yang tinggi serta simpanan yang tidak mencukupi maka ramai diantara kita yang melakukan pinjaman wang.Tidak kisah samada meminjam pada pihak BANK atau perseorangan. 

Sekali pinjam bukan sikit-sikit sekurang-kurang RM10K ~ RM20K. Bagi yang bergaji besar mungkin tiada masalah untuk membayarnya secara ansuran namun yang bergaji sederhana dan kecil ini silap-silap hanya setakat membayar faedah setiap bulan dan jumlah hutang masih tidak-tidak berkurangan, bertambah adalah.. Apa yang terjadi adalah walaupun setelah beberapa tahun berkahwin, anak pun mungkin sudah besar tetapi hutang masih tidak dapat dilangsaikan sepenuhnya.

Sudah tentu saat ini anda rasa risau silap-silap lambat pula anda kahwin. Sebenarnya ada jalan penyelesaiannya dan kata kuncinya adalah PERSEDIAAN. Persediaan dari segi ilmu serta status kewangan. Bukan sekadar itu malah persediaan yang harus dilakukan sebelum nikah, semasa nikah dan selepas nikah. Maka atas dasar itulah saya ingin perkenalkan ANDA sebuah ebook yang bertajuk... :
 

Terdapat lima modul yang memberi penerangan lengkap dari awal perancangan perkahwinan hingga ke masa sudah berkahwin iaitu :
  1. Persediaan sebelum, semasa dan selepas kahwin
  2. Tips jimat berbelanja
  3. Pengurusan kewangan rumah tangga
  4. Cara praktikal tambah pendapatan
  5. Tips tambat hati suami atau isteri
Dapatkan penerangan lanjut dengan klik pautan di bawah :

Promosi Nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel PingNw

Artikel Busuk.org

Artikel Guablog.com

Artikel Ohblog.com